Kinderalimentatie

Ouders zijn op grond van de wet verplicht te voorzien in de kosten van verzorging en opvoeding van hun minderjarige kinderen. Deze verplichting blijft voor beide ouders nadat zij uit elkaar gaan, bestaan. Bepalend daarbij is de behoefte van de kinderen. Als de kinderen bij één van de ouders gaan wonen, dient de andere ouder bij te dragen in de kosten van verzorging en opvoeding. Ook in het geval sprake is van co-ouderschap zal een regeling getroffen moeten worden voor de kosten van de kinderen.

Ook na het meerderjarig worden van de kinderen (18 jaar) zijn de ouders jegens de kinderen verplicht te voorzien in de kosten van levensonderhoud en studie. Deze verplichting geld tot het 21e levensjaar van de kinderen.

Behoefte kinderalimentatie

De behoefte wegens kinderalimentatie wordt bepaald door het netto gezinsinkomen in de periode kort voor het uit elkaar gaan van de ouders.

Kocken & Van IJzendoorn is expert op het gebied van echtscheiding, mediation en overig familierecht.
Ons kantoor is gevestigd in Uden en op afspraak in Mook. We hebben dan ook vooral cliënten uit plaatsen als Veghel, Oss, Cuijk, Boxmeer, Gemert, Helmond, Schijndel, Den Bosch, Boxtel en Uden zelf. 
In Mook zien wij cliënten uit Gennep, Groesbeek, Nijmegen, Beuningen en Druten.

Wilt u meer weten of contact? Mail ons dan info@kockenvanijzendoorn.nl of bel ons: 0413 24 70 60. Wij helpen u graag.
 

Kinderalimentatie